Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба Мастер студената Одсека за примењене уметности

rssBookmark and Share

16.06.2015.

Изложба Мастер студената Одсека за примењене уметности Факултета уметности под називом "ДИПЛОМА 2015" свечано ће бити отворена у среду 17. јуна 2015. године са почетком у 19 сати у Павиљону у Тврђави.

Изложба Мастер студената Одсека за примењене уметности

Студенти Мастер студија Одсека за примењене уметности ФУ у Нишу: Братислав Раденковић, Владимир Стојановић, Душан Таталовић, Јефимија Коцић, Миљан Ристић, Марко Николић, Маријана Јанковић, Нинослава Гирић, Сара Павић, Сања Ђорђевић.

"Студенти Мастер студија графичког дизајна себе разумеју као дизајнере, иако је понекад оно што раде веома блиско уметности. Неконвенционалним приступом, боје дизајн ликовним језиком и у комбинацији са новим медијима, постижу оригиналност која је у функцији саме идеје или пројекта.

Ови млади аутори уз таленат и интуицију, поседују освешћеност, ангажованост и емпатичност. Није довољно бити само врхунски професионалац, ако нема емотивног и личног значења или утиска. Зато дозвољавају графичком дизајну постојање вишеструкости, разноликости и контрадикторности унутар властите структуре, а себи допуштају да буде сасвим лични, толико лични да своје забелешке и размишљања излажу у јавном простору као мултидисциплинарне радове.

Интерактивно приступају дизајну узбуђујући сва чула и експериментишући са фотографијом, просторном графиком, илустрацијом, типографијом, анимацијом, концептуалном поставком и видеом. Себе виде као активисте за које је графички дизајн средство за постизање два циља: добар дизајн и друштвена одговорност. Храброст, креативност и иновативност чине ове младе ауторе спремним за графички дизајн савременог доба."

мр Славица Драгосавац, ванредни професор


#   Факултет уметности   изложба   Марко Николић   Славица Драгосавац   Владимир Стојановић   Братислав Раденковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима