Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Духовно - музички догађај: Концерт радосне манастирске песме вечерас у Нишком културном центру

rssBookmark and Share

Ниш 14.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Нишки културни центар позива на јединствени концерт посвећен духовној баштини Србије под називом "Концерт радосне манастирске песме". Припремите се да уживате у вечери испуњеној предивним мелодијама, стиховима и причама које нас воде кроз богату историју српских манастира.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Догађај ће се одржати у Малој сали Нишког културног центра у четвртак, 14. марта 2024. године, с почетком у 19 сати. Српски композитор и књижевник Властимир Станислављевић Шаркаменац, инспирисан духовном и световном традицијом српског народа, оживеће дух манастира кроз стихове књиге "Неотето лице Србије".

Уз изванредне извођаче - тенора, клавиристу, виолинисту, гитаристу и наратора, припремите се да се препустите музици која ће вас одвести на путовање кроз дванаест најзначајнијих српских манастира. Овај концерт је прилика да се уроните у духовну атмосферу и да истражите богатство културне баштине нашег народа.

Улаз на концерт је слободан, стога позовите своје пријатеље и породицу да се придруже овој посебној вечери. Не пропустите прилику да доживите јединствено искуство које ће вас оставити без даха и оставити дубок утисак.

Очекујемо вас на Концерту радосне манастирске песме у Нишком културном центру - резервишите своје место већ данас и будите део овог незаборавног догађаја!

Властимир Станисављевић, или Вла. Ста. Шаркаменац завршио је Учитељску школу у Неготину и био учитељ у местима источне Србије. Студирао је архитектуру у Скопљу и Нишу, а магистрирао на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. Од 1987. живи и ради у Паризу, где се бави српском књижевношћу и компоновањем. Објавио је преко четрдесет књига, тачније 43, поезије и прозе, 325 прича у седам њига и периодици, а у музици најужу сарадњу постигао је са Луисом у новокомпонованој музици и са оперским певачем Славком Николићем („Српски Павароти”) у озбиљној музици. Посебно је окренут хорском стваралаштву.

У програму учествују:

Мр Славко Николић, тенор

Др Миливоје Вељић, клавир

Мр Никола Ђуричанин. виолина

Др Урош Дојчиновић, гитара

Др Александра Паладин, наратор и водитељ.

Улаз је слободан.

 

 

 


#   Ниш   музика   манастир   Нишки културни центар   Радосна манастирска песма   Властимир Станислављевић Шаркаменац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима