Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Факултет уметности: Концерт Невене Аксентијевић и Олге Петровић

rssBookmark and Share

Ниш 14.04.2015.

У уторак, 14. априла 2015. одржаће се концерт Невене Аксентијевић и Олге Петровић у Факултету уметности.

Невена Аксентијевић, Олга Петровић
Невена Аксентијевић, Олга Петровић

Концерт Невене Аксентијевић, виолина и Олге Петровић, клавир, одржаће се у уторак, 14. априла 2015. године, у Концертно-изложбеном простору ФУ са почетком у 20 сати. Улаз је слободан.

На програму су дела Брамса, Паганинија, Мокрањца  и Грига.

 

ПРОГРАМ

J. Brahms - Соната за виолину и клавир, бр. 3, d-moll
Allegro
Adagio
Un poco presto e con sentimento
Presto agitato

N. Paganini - Moses-Fantasie

 

В. Мокрањац - Стара песма и игра

 

E. Grieg - Соната за виолину и клавир, бр. 3, c-moll

Allegro molto ed appassionato
Allegretto espressivo alla romanza
Allegro animato

 

image-63ec456200b9efacfa0e43071da7683646a15498cf4523e52ae95685548e7a22-VНевена Аксентијевић, рођена је 1991. године у Јагодини. Музичко образовање започиње у Школи за музичке таленте у Ћуприји, у класи проф. Зорице Илић. Наставља своје школовање у музичкој школи “Мокрањац” у Београду у класи проф. Владимира Васиљевића. Освајала је награде соло и са камерним саставима на такмичењима у Београду, Нишу и Сремској Митровици. Добитник је стипендије за мастерклас професора Gernot Winischhofer-а и Asye Kushner у Аустрији 2013. и 2014. године. Члан је камерних оркестара Хибриди, Concertante и Camerata Vienna. Тренутно је студент IV године на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Марије Рајковић.

 

DSC_0073Олга Љахова Петровић (1958), завршила студије клавира у Свердловску, Руска Федерација, на Уралском државном конзерваторијуму М. Мусоргски у класи проф. Т. Макохи (1983) и стекла звање професора, солисте, оркестарског и камерног извођача. По завршетку факултета радила је у Свердловском Академском позоришту, А. Луначарски за оперу и балет, као корепетитор. Од 1990. године живи у Нишу, где је од 1992. радила на Вишој музичкој школи као виши предавач на предмету Читање с листа и упознавање клавирске литературе и била корепетитор на гудачком одсеку (виолина, виола) све до 2002. године. Од тада ради на Факултету уметности у Нишу, најпре као стручни сарадник за предмет Читање с листа и корепетиција, а од 2004. као самостални уметнички сарадник, корепетитор гудачког одсека на основним и мастер академским студијама. Концертирала је као солиста, али и остварила запажену музичку сарадњу са многим уметницама. Од концерата посебно истичемо Премијерне концерте са Нишким симфонијским оркестром – Вече српских композитора (Раденковић, Јаћимовић) и Музика вива - Концерт Ј. С. Баха у ф-молу;Циклус концерата са добитницима награда на И међународном сусрету лимених дувача у Новом Саду; Народни музеј Краљево, ИИИ међународни фестивал класичне гитаре Ниш 2002, Вече виоле, ИВ међународно такмичење гудача, ИИ виолински маратон, Вече виолинске музике, Духовни колосеум поводом Светског дана музике.


#   Ниш   Факултет уметности   образовање   клавир   виолина   Невена Аксентијевић   Олга Петровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима