Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Горица Поповић: Обећавамо добру забаву у Белој Паланци

rssBookmark and Share

Бела Паланка 23.12.2015. Пиротске Вести

У среду, 23.децембра 2015.год. у великој сали Центра за културу Бела Паланка, у оквиру пројекта “Изадји на сцену” који реализује организација “Једнаке шансе” биће приказана позоришна представа Атељеа 212 под називом “Славна Флоренс”.

Горица Поповић: Обећавамо добру забаву у Белој Паланци

Ова духовита и дирљива прича говори о стварној личности Флоренс Фостер Џенкинс, која је била необична музичка атракција 40-их година прошлог века у Њујорку.

Држала је концерте иако није умела да пева, али је то јако волела. Била је богата наследница па је могла да финансира своје плоче. Пред крај живота финасирала је чак и наступ у Карнеги холу, који је привукао на хиљаде посетилаца.

Мада је била без слуха Флоренс је имала квалитет као топла и драга особа. Људи би јој се прво смејали и чудили, али су је многи заволели због њене безазлене вере у уметност и лепоту. Насловни лик оперске певачице без слуха тумачи Горица Поповић. У представи играју и млади глумци Иван Михаиловић и Тамара Драгичевић.

Бродвејски шоу и велики позоришни хит, у оригиналу под називом “Глориоус”, први пут је изведен у Лондону, на Вест Енду 2005. године. Преведен је и игран у више од 40 земаља, а превод на српски потписују редитељка Тешић и Теодора Марковић.

“Публика у Белој Паланци може да очекује дивну питку комедију са елементима мелодраме. Направили смо екип, имали премијеру у Атељеу 212 и ближимо се 60-ом игрању за релативно кратко време. Представа је врло успешна, а публика је обожава. Играли смо је и у Канади, и у Загребу, гостовали смо широм Србије, а сада ето гостујемо и у Белој Паланци и ја обећавам добру забаву” рекла је Горица Поповић.

“Када смо последњи пут играли “Славну Флоренс” у Београду публика је била невероватна и реакције су биле најбоље од када играмо ову представу. Правимо градацију, тако да очекујем да ће у Белој Паланци бити још боље”-рекла је Тамара Драгичевић која има троструку улогу у представи.

“Постоје људи који су талентована публика и знају да читају и да виде много више него што ми мислимо да публика види. Публика у Србији је изузетно талентована и Србија је увек била нација која је генерално била талентована за уметност, па људи који нису желели да се баве уметношћу су добра и квалитетна публика“ – оценио је публику у Србији глумац Иван Михаиловић, који у представи игра лик Козмо Мек Муна.

Представа почиње у 20 часова, а цена улазнице је 200,оо динара. Улазнице се могу купити у Центру за културу Бела Паланка.

 


#   Бела Паланка   представа   Горица Поповић   гостовање   Атеље 212   Центар за културу   Славна Флоренс  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима