Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Љепота класике" - Хор "Бранко" одржао концерт на Међународном фестивалу музике у Херцег Новом

rssBookmark and Share

Ниш 12.07.2023. Јужна Србија Инфо

Са благословом Његовог Преосвештенстав Епископа нишког г. Арсенија, хор НЦПД "Бранко" одржао је у уторак 11. јула целовечерњи концерт на Међународном фестивалу музике на отвореној сцени "Канли Куле" у Херцег Новим у Црној Гори.

"Љепота класике" - Хор "Бранко" одржао концерт на Међународном фестивалу музике у Херцег Новом

Концерт је одржан у оквиру 40. Међународног феситвала Дани музике - "Љепота класике" у организацији Установе културе ЈУК Хецег Фест, која промовише највише уметничке, културне и друштвене вредности у том делу Црне Горе.

Генрални покровитељ фестивала Општина Херцег Нови, партнери у реализацији програма су ЈУК Херцег фест, Туристичка организација Херцег Нови и бројни пријатељи фестивала.

Концерту су присуствовали бројне јавне личности, љубитељи музике и присутни туристи.

Нишки хор извео је вокална дела композитора Сергеја Рахмањинова, Стевана Стојановића Мокрањца, Стевановића, под руководством дирегента, госпође Саре Цинцаревић.

Присутна публика топло је поздравила одличну интерпретацију хора "Бранко".

Нишка црквена дружина "Бранко" борави на летњој мини-турнеји, а пре концерта у Херцег Новом, хор је наступио у Овчар бањи у Овчарско-кабларској клисури у народу познатој као Српска Света гора са десет манастира у оквиру културног програма “Чачанска родна – Чачак престоница културе Србије 2023“.

Поред наступа, чланови хора са диригентом Саром Цинцаревић и страешином нишког Саборног храма протојерејом-ставрофором Браниславом Цинацаревићем као вођом пута, имали су прилику да посете српске православне светиње у местима у којима су боравили.


#   Ниш   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Хор Бранко   Херцег Нови
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима