Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хуманитарна Концертна сезона Факултета уметности у Нишу

rssBookmark and Share

Софија (Бугарска) 19.05.2014. Факултет уметности

Концертна сезона ФУ 2014. наставља се према утврђеном плану и проглашена је хуманитарном активношћу кроз прикупљање добровољних новчаних прилога који ће бити уплаћени на наменски рачун Владе Републике Србије.

Хуманитарна Концертна сезона Факултета уметности у Нишу

У уторак 20. маја 2014. публици ће се представити дуо "Crescendo" који чине ванредни професори на Факултету уметности, мр Весна Петковић, гитара и Братислав Златковић, флаута. На програму су дела Бартока, Ђулијанија, Моуријатија и Пјацоле.

Детаљан програм као и биографије можете погледати на сајту Концертне сезоне ФУ - http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/duo-crescendo-2/

Дуо "Crescendo" постоји од 2005. године. До сада се представио целовечерњим концертима у Дворани Нишког симфонијског оркестра, сали „Мадленианум“ у Земуну, концертним салама у Новом Саду, Лесковцу, Неготину, Пожаревцу, Врању, Новом Пазару и другим градовима Србије,  Концертној дворани – Бански двор у Бања Луци (БиХ). Дуо је имао успешне концерте и на Међународним фестивалима у Грчкој и Бугарској. Представили су се и као солисти са Академским камерним оркестром у Србији, на Интернационалним фестивалима у градовима : Murcia, Cartagena, Cieza, Torre Pacheco (Шпанија) и градовима Перник и Софија (Бугарска). Дуо “Crescendo” изводи оригиналну музику за флауту и гитару као и ауторске аранжмане класичне музике приређене за овај састав.

Хуманитарни концерт ће се одржати у Концертно - изложбеном простору ФУ, Књажевачка 2а. Улаз за све концерте до краја јуна је слободан и нису потребне промотивне улазнице.


#   Факултет уметности   Софија (Бугарска)   Братислав Златков
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима