Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И Нишвил 2016 у знаку волонтера

rssBookmark and Share

12.07.2016. Јужна Србија Инфо

Ниш ће и ове године током трајања фестивала Нишвил бити у бојама џез волонтера. Препознатљиви на сваком кораку шириће позитивну енергију и дати велики допринос успешној организацији Нишвила. Конкурс за волонтере овогодишњег Нишвила џез фестивала је завршен.

И Нишвил 2016 у знаку волонтера

На конкурс се пријавило 829 кандидата, а биће ангажовано 300 волонтера. У односу на број волонтерских акредитација ове године ће бити највећа „конкуренција“ јер је скоро три волонтера конкурисало за једно волонтерско место. Пријавили су се кандидати из Србије, БиХ, Македоније, Црне Горе, Румуније, Русије, Бугарске, Данске, Италије, Португала, Шведске, Судана, Велике Британије... И ове године готово да нема града у Србији који нема свог представника на овогодишњем конкурсу за волонтерски тим.

Кандидати који буду прошли први круг биће интервјуисани до краја јула, када ће и бити објављена листа волонтера и волонтерки распоређених у 12 сектора, почев од помоћника вође тима преко домаћина публике и музичара, затим маркетинг, прес, радионица, обезбеђење или редарска служба, логистика, кетеринг служба, сектор техничке подршке, до пчелица и бубамара које ће учествовати у протоколарном делу фестивала и бити заштитни знак волонтерског тима.

Волонтерска прозивка је већ заказана за 5. август, традиционално код споменика Шабану Бајрамовићу. Волонтирање на Нишвилу је почело 2010. године, 2012. је већ волонтерски тим одликован златником са ликом Цара Константина, 2013. је волонтерски програм проглашен за најквалитетнији омладински пројекат у нашој земљи. После 6 година волонтери су постали пример волонтирања о коме се прича и препричава и ван граница наше земље, бројне су позитивне критике и музичара и медија. До сада је кроз волонтирање на Нишвилу прошло преко 2000 волонтера из 100 различитих градова земље и иностранства. Ове године, седми пут, очекују нас нови изазови, али и даље ће волонтерски програм бити значајан сегмент у организацији фестивала.


#   волонтери   Нишвил
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима