Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Избрисали сте Ниш, али не и дуг од три милиона динара

rssBookmark and Share

Ниш 02.09.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Директор џез фестивала Нишвил Иван Благојевић позвао је данас Министра културе Ивана Тасовца да уплати буџету града Ниша три милиона динара, одобрених 2013. године Нишвилу од стране претходног министра Братислава Петковића.

Избрисали сте Ниш, али не и дуг од три милиона динара

„Уколико не планира да поступи по решењу којим је тадашњи министар Петковић одобрио Граду Нишу три милиона динара за суфинансирање Нишвила, позивамо министра Тасовца да о томе коначно писмено обавести Град Ниш који је званично прималац средстава, како би се стекли услови за покретање тужбе надлежном суду, а сходно препоруци заштитника грађана Саше Јанковића“, каже се у саопштењу које је директор џез фестивала доставио медијима. У саопштењу које је директор џез фестивала доставио медијима.

У саопштењу се подсећа да је Нишвил је у последње три године добио од Министарства културе укупно један милион динара и то за ову годину.

„Самим потписивањем овогодишњег уговора, Нишвилу је признат је статус фестивала уметничке музике и престали су да важе разлози за поништај Петковићеве одлуке“, додаје се у саопштењу.

Директор Нишвила такође сматра сматра да је Ниш готово избрисан од стране Министарства културе и да је, чак иако се по страни стави чињеница да представника Министарства већ годинама нема на Нишвилу – недопустиво да јубилеју 5 година Филмских сусрета не присуствује ниједан представник Министарства.

„Сам министар Тасовац је у целом свом мандату само два пута био у Нишу. Једном на седници Владе у Нишу и други пут на Светосавској Академији где је пре било место министру просвете“, истиче Благојевић у саопштењу.

ЈугМедиа


#   Ниш   буџет   Нишвил   Иван Благојевић   финансије   Иван Тасовац   Министарство културе и информисања   Братислав Петковић   џез фестивал
@nisville @IvanTasovac @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима