Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izbrisali ste Niš, ali ne i dug od tri miliona dinara

rssBookmark and Share

Niš 02.09.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Direktor džez festivala Nišvil Ivan Blagojević pozvao je danas Ministra kulture Ivana Tasovca da uplati budžetu grada Niša tri miliona dinara, odobrenih 2013. godine Nišvilu od strane prethodnog ministra Bratislava Petkovića.

Izbrisali ste Niš, ali ne i dug od tri miliona dinara

„Ukoliko ne planira da postupi po rešenju kojim je tadašnji ministar Petković odobrio Gradu Nišu tri miliona dinara za sufinansiranje Nišvila, pozivamo ministra Tasovca da o tome konačno pismeno obavesti Grad Niš koji je zvanično primalac sredstava, kako bi se stekli uslovi za pokretanje tužbe nadležnom sudu, a shodno preporuci zaštitnika građana Saše Jankovića“, kaže se u saopštenju koje je direktor džez festivala dostavio medijima. U saopštenju koje je direktor džez festivala dostavio medijima.

U saopštenju se podseća da je Nišvil je u poslednje tri godine dobio od Ministarstva kulture ukupno jedan milion dinara i to za ovu godinu.

„Samim potpisivanjem ovogodišnjeg ugovora, Nišvilu je priznat je status festivala umetničke muzike i prestali su da važe razlozi za poništaj Petkovićeve odluke“, dodaje se u saopštenju.

Direktor Nišvila takođe smatra smatra da je Niš gotovo izbrisan od strane Ministarstva kulture i da je, čak iako se po strani stavi činjenica da predstavnika Ministarstva već godinama nema na Nišvilu – nedopustivo da jubileju 5 godina Filmskih susreta ne prisustvuje nijedan predstavnik Ministarstva.

„Sam ministar Tasovac je u celom svom mandatu samo dva puta bio u Nišu. Jednom na sednici Vlade u Nišu i drugi put na Svetosavskoj Akademiji gde je pre bilo mesto ministru prosvete“, ističe Blagojević u saopštenju.

JugMedia


#   Niš   budžet   Nišvil   Ivan Blagojević   finansije   Ivan Tasovac   Ministarstvo kulture i informisanja   Bratislav Petković   džez festival
@nisville @IvanTasovac @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima