Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Излазак из штампе другог тома Сабраних дела "принца" поезије Бранка Миљковића

rssBookmark and Share

Ниш 13.11.2017 Јужна Србија Инфо

Поводом изласка из штампе другог тома „Сабраних дела“ Бранка Миљковића, под називом „Поезија II”. Град Ниш и Нишки културни центар организoвали су отворену конференцију за медије и јавност.

Излазак из штампе другог тома Сабраних дела "принца" поезије Бранка Миљковића

Књижевни и културолошки значај, како за Ниш тако и за српску културу, новог издања „Сабраних дела“ Бранка Миљковића огледа се у томе што ће то бити прво издање комплетног опуса Бранка Миљковић после 1972. и тадашњих „Сабраних дела“ у издању „Градине“. Ново издање „Сабраних дела“ Бранка Миљковића ће се појавити у 6 књига, од којих су се две већ појавила из штампе. Томови ће обухватити целокупну поезију Бранка Миљковића, његову преводилачку, критичарску и есејистичку делатност, као и теоријско-критичарски том и том документарне грађе.

Овај изузетан културни подухват је званично започет фебруара 2015. године, потписивањем протокола о објављивању Сабраних дела Бранка Миљковића између Града Ниша, Филозофског факултета, Народног музеја, Народне библиотеке и Нишког културног центра, као извршног издавача.

У оквиру конференције одржан је  и уметнички програм, посвећен Бранку Миљковићу. У њему је учествовао глумац Милош Унић, музичар и сликар Владимир Црномарковић ,а ексклузивно је приказан део до сада непознатог видео записа, који приказује сусрет Драгише Миљковића, стрица Бранка Миљковића, са великим француским писцем Аленом Боскеом. Повод тог сусрета одржаног крајем осамдесетих године у Паризу је био управо Бранко Миљковић и његова поезија.

Коментара: 0


#   Ниш   поезија  Нишки културни центар   издање  Бранко Миљковић
@
[ Додај коментар ]