Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба "Диплома 2014"

rssBookmark and Share

Булевар Зорана Ђинђића 10.07.2014. Факултет уметности

Факултет уметности у Нишу организује изложбу Мастер студената Одсека за примењене уметности Факултета уметности под називом "ДИПЛОМА 2014".

Изложба "Диплома 2014"

Свечано отварање изложбе одржаће се у петак 11. јула 2014. са почетком у 20 сати у Галерији Нишког културног центра (Булевар Зорана Ђинђића 37). Суорганизатор изложбе је Нишки културни центар.

Факултет уметности у Нишу, Одсек за примењене уметности, по трећи пут излаже радове својих студената Мастер студија. Они су резултат њиховог успешног петогодишњег уметничко-истраживачког рада током студија, путем којих су развили, свако према свом сензибилитету, индивидуално интересовање за поједине области графичког дизајна, биле то графичке комуникације, плакат или просторна графика.

Десет аутора, дипломаца мастер студија, представило се са десет различитих тема, одабраних према својим уметничким интересовањима, актуелностима и према свом сензибилитету. Студенти Мастер студија Одсека за примењене уметности ФУ у Нишу:

Мила Полић
Јелена Живковић
Снежана Иличковић
Јелисавета Митић
Јована Николић
Александар Станојевић
Александра Костић
Тамара Панчић
Марио Марковић
Игор Трајковић

"Појединци су у одређеним областима постигли завидне резултате, што говори о ствараоцима са већ изграђеним и јасним ставовима о графичком дизајну. Излажући своје радове и добијајући награде на изложбама и конкурсима у земљи и иностранству, доказују да су на правом путу у прављењу својих професионалних каријера. Такође, промовишу и Факултет уметности у Нишу. Надамо се да ће у томе истрајати, јер пред њима је нимало лак пут за који су се определили и верујемо да ће он бити испуњен креативним и стваралачким радом који ће им пружати лично и професионално задовољство.

Заједничко им је то да су прихватили и усвојили као мото да је дизајн активан однос према свету, прилагођавајући га и правећи га према својим стандардима. Дизајн је сукоб између лепог и ружног, реда и хаоса. Претвара и најапстрактније идеје у нама разумљив језик. Графички дизајнери балансирају између садржаја и форме, између тога шта саопштити и како то урадити. Претварају невидљиво у видљиво и стварају нову реалност, трудећи се да се сви осећамо пријатно у њој.

У свакодневном животу има много присутних графичких порука, које утичу на нас и мимо наше воље, тако да ми нисмо ни свесни тогаа. Графичке поруке које су на амбалажама, новинама, плакатима и књигама делују подсвесно, подстичу да купимо и оно што не желимо. Неприметно нам формирају естетски, културни, као и политички поглед на свет."

Десет аутора, дипломаца мастер студија, представило се са десет различитих тема, одабраних према својим уметничким интересовањима, актуелностима и према свом сензибилитету. Изложени радови из различитих области графичког дизајна: графичке идентификације, амбалажа и плакат, говоре нам о зрелим, мултидисциплинарним ауторима који су на веома квалитетан начин, са савременим и модерним уметничким приступом, успешно реализовали своје задатке примењујући знање стечено током студија. У њиховим радовима види се озбиљност, креативност, актуелност и наглашена индивидуалност са веома високим техничким знањем.

 


#   Факултет уметности   изложба   Ана Николић   студенти   Јована Николић   Булевар Зорана Ђинђића   Александра Костић   Игор Трајковић   Александар Станојевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима