Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба, Савремено резбарење и скулптура у дрвету

rssBookmark and Share

Ниш 13.12.2023. Јужна Србија Инфо

Стваралачка група Arena ART Wood, Центар за подршку и развој примењених уметности Националне уметничке академије у Софији. Четвртак, 14. децембар 2023. у 19 сати Галерија Нишког културног центра.

Изложба, Савремено резбарење и скулптура у дрвету

На изложби  ће бити представљени аутори из области дубореза и скулптуре у дрвету, који су дипломирали на Академији ликовних уметности – одсек дуборез. Биће представљени радови који одражавају савремене погледе и концепте. 
Основни обједињујући и доминантни фактор је дрво као материјал кроз који аутори изражавају своје идеје. Водећи тренд је комбиновање дрвета са другим материјалима, као што су камен и метал. Приказане су различите технике обраде, тражење различитих структура и патина које обогаћују и дају лепоту пластици. Експериментисање и трагање за новим средствима изражавања је основна покретачка снага кроз коју аутори показују домишљатост и индивидуални стил.

Иницијатива за стварање стваралачке групе  Arena ART Wood је покренута од стране доцента Роберта Цанева-заменика ректора и професора на катедри дуборез на Националној уметничкој академији у Софији и Антона Георгиева-докторанта на катедри дуборез, куратора изложбе. Стваралачки тим групе састављен је од уметника који су завршили Академију на катедри дуборез:
 Роберт Цанев
 Јордан Јорданов
 Антон Георгиев
 Роман Синапов
 Маријана Манева
 Илија Владимиров
 Александрина Иванова
 Петар Михајлов
 Десислава Латинова
 Цветина Генева

Изложба је део активности Центра за подршку и развој примењених уметности Националне уметничке академије у Софији.


#   Ниш   изложба   дрво   Нишки културни центар   Галерија НКЦ   скулптуре
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима