Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба студената ФУ у Нишу 2013

rssBookmark and Share

12.07.2013.

У петак 12. јула 2013. са почетком од 19 сати свечано се отвара изложба студената мастер академских студија на студијском програму Графички дизајн Факултета уметности у Нишу под називом "Мастер".

Изложба студената ФУ у Нишу 2013

Изложба се одржава у простору Галерије савремене ликовне уметности у ПАВИЉОН У ТВРЂАВИ и трајаће до 22. јула 2013.

Изложба радова студената мастер студија, студијеке групе за Графички дизајн Факултета уметности у Нишу је по себи сублимат крајње достигнутог одређеног искуства и схватања графичког дизајна кроз личност самих аутора.

Читање тих радова је процес који се заснива на разумевању чулно-опажајних искустава која отварају пут једној врло елементарној конвенцији у пољу деловања графичких комуникација, просторне графике и плаката.

Овим радовоима, млади аутори доказују да идеју уметничког рада све више артикулише актуелна животна ситуација и да језик графичког комуницирања све више замењује реч.

Трагањем за новом формом, ови аутори успостављају нове односе у познатој форми и спремни су да те односе премештају, преклапају, усложавају и стављају у нови контекст.

У њима је шанса да створе ново од оствареног у област графичког дизајна, одакле проистиче уверење да нема кризе у уметности.

Студенти мастер академских студија, студијеке групе за Графички дизајн Факултета уметности у Нишу у 2013. години јесу: Жељко Благојевић, Милан Дејановић, Маријана Милојевић, Александар Миленковић, Милан Стефановић, Миљана Раденковић и Андреа Зафировић."

доц. Анита Милић


#   изложба   Павиљон у Тврђави   Александар Миленковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима