Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Карановић: Нишка публика је одувек имала посебан однос према глумцима, радила сам најбоље што сам могла

rssBookmark and Share

Ниш 26.08.2023. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Иако је током доласка у Ниш глумица Мирјана Карановић имала мањи саобраћајни удес на ауто-путу Београд-Ниш, позната глумица и добитник награде за животно дело "Павле Вуисић", стигла је на време у фестивалски центар 58. Филмских сусрета и разговарала са бројним новинарима..

Фото: Његош Поповић
Фото: Његош Поповић

Награду "Павле Вуисић", коју ће позната глумица примити вечерас на Летњој позорници, сматра врхунцом своје каријере, она додаје да ће радити и даље, али како истиче, "волела бих да ме више не узимају у обзир за награде јер једноставно, урадила сам све што сам могла и доказала да држим до квалитета".

Она додаје, "да сумња како би Павле Вуисић би срећан што једно признање носи његово име, али баш због те његове особине, да не буде познат, награда има још већу тежину", дидаје Мирјана Карановић.

Позната позоришна и филмса глумица са каријером од 44 године, осврнула се и на однос према женама у нашем друштву и казала како би волелла да се тај однос промени и оснажи све жене, па и њене колегинице глумице.

"Живимо у стресном времену, чини ми се да је клултура скрајнута. Хипер продукција тв серија, не значи и квалитет", казала је Карановић, одговарајући на питање новинара, да ли је због свог отвореног става о стању у друштву имала проблеме.

Карановић је до сада на Филмским сусретима у Нишу освојила две гран-при награде, прву за улогу Петрије у филму „Петријин венац“, а другу за улогу Сене у филму „Отац на службеном путу“.

Након свечаног отварања, вечерас ће бити приказана два филмска остварења, "Траг дивљачи" и "Ко жив, ко мртав".

Пројекције почињу од 20.30 часова.

ТРАГ ДИВЉАЧИ (105')

Режија: Ненад Павловић

Улоге: Радивоје Буквић, Предраг Мики Манојловић, Нада Шаргин, Милош Тимотијевић, Драган Бјелогрлић, Милена Павловић, Јово Максић, Петар Зекавица, Мирко Влаховић, Филип Шоваговић, Борис Миливојевић

КО ЖИВ, КО МРТАВ (80')

Режија: Раде Ћосић

Улоге: Раде Ћосић, Стефан Јевтовић, Милан Васић, Љубомир Бандовић, Драгана Мићаловић, Бане Зеремски, Петар Зекавица, Тијана Печенчић, Милош Ђорђевић, Теодора Бјелица

 


#   Ниш   Филмски сусрети   Милена Павловић   Ненад Павловић   награда Павле Вуисић   Мирјана Карановић   филмски сусрети 23
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима