Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Клавирски реситал Милене Пејић

rssBookmark and Share

Македонија 27.10.2015.

Клавирски реситал Милене Пејић биће одржан у среду, 28. октобра 2015. године у Концертно-изложбеном простор ФУ (Књажевачка 2а) са почетком у 20 сати.

Клавирски реситал Милене Пејић

На програму су дела Моцарта, Шуберта и Пуленка. Улаз је слободан.
 

ПРОГРАМ

W. A. Mozart- Fantasie KV 397

F. Schubert
Impromptu D 899 As Dur

Impromptu D 935 As Dur
Sonate D 664 A Dur

F. Poulenc – Trois Novelettes

 

БИОГРАФИЈА

Милена Пејић своје основно и средње музичко образовање стиче у свом родном граду Нишу, а затим уписује Факултет уметности у класи проф. мр Христине Вуковић. Постипломске студије, главни предмет клавир, завршила је на Факултету музичке уметности у Скопљу у класи проф.др Марије Гјошевске. У току свог школовања освојила је више награда од којих су најзначајније Интернационално такмичење у Битољу (Македонија) 3. награда, Међународно такмичење младих пијаниста у Нишу 2006. (3.награда), Међународно такмичење младих пијаниста (дисциплина клавирски дуо) 1. награда, итд.

Била је полазник мајсторских курсева проф. Душана Трбојевића, Светлане Богино и Владимира Огаркова, Арба Валдме, Јурија Кота. У периоду од 2004-2011 била је активни учесник међународних  семинара проф. Бориса Романова (Русија) у Охриду. Била је учесник Интернационалне летње академије у Созополу, Бугарска (2014.) на мастеркласу пијанисткиње и педагога Марије Принз (Аустрија).

Одржала је неколико самосталних реситала, а наступа и у камерним саставима широм земље. Наступала је у оквиру фестивала Мај, месец музике у Врању, Културно лето у Врњачкој бањи, као и у галерији Артгет београдског културног центра.

Од 2011.сарађује са сопраном Александром Петровић. Дуо Петровић-Пејић бележи бројне наступе широм Србије и на многим значајним манифестацијама града Ниша.

Ради у Музичкој школи у Нишу као професор клавира. Њени ученици су добитници више награда.


#   Факултет уметности   образовање   Бугарска   културно лето   клавир   Македонија   Милена Пејић   месец музике
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима