Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Књиге за децу са Косова и Метохије

rssBookmark and Share

21.04.2015. С.Л. Јужна Србија инфо

Манифестација Три дана Светског дана књиге, биће одржана у Нишу од 23. до 25. априла.
Народна библиотека „Стеван Сремац“ у сарадњи са Удружењем за очување традиције и унапређење културне баштине „Нишка лоза“, организују прикупљање књига и сликовница за децу са Косова и Метохије.

Библиотека, Фото: Илустрација
Библиотека, Фото: Илустрација

Поводом Светског дана књиге и ауторских права, који се обележава свуда у свету 23. априла, у Нишу ће бити одржана манифестација Три дана Светског дана књиге. Народна библиотека „Стеван Сремац“, са удружењем „Нишка лоза“, организују акцију прикупљања сликовница и књига за најмлађе са Косова и Метохије.

Од 23. до 25. априла, Нишлије ће на одређеним пунктовима у граду моћи да дарују своје књиге, лектиру, сликовнице.

У четвртак, 23. априла, код споменика Стевану Сремцу, на платоу преко пута Тржно-пословног центра Калча, биће организован пункт за прикупљање књига. Књиге се могу донети од 12 до 15 сати. Иначе, тога дана, Народна библиотека ће имати и посебну погодност за све који су већ чланови, или који би тек да се упишу – попуст на годишњу чланарину у износу од 50%.

У петак, 24. априла, књиге за децу са Косова, прикупљаће се у порти Цркве Светог Пантелејмона, и то од 12 до 19 сати. Поподне, од 17 сати, у порти ће бити организована и радионица Верског добротворног старатељства.

У суботу, 25. априла, штанд за прикупљање књига биће отворен у Парку Светог Саве, од 12 до 15 сати. Тада ће бити одржан и музички програм, у којем ће учествовати нишко удружење „Балкан рок“.


#   деца   Косово и Метохија   Стеван Сремац   Народна библиотека Стеван Сремац   Народна библиотека   Светски дан књиге   Балкан рок
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима