Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кокошке затвориле Борине позоришне дане

rssBookmark and Share

26.10.2012. Izvor: Agencija Tanjug

Ауторским пројектом "А где су кокошке" Татјане Кецман и Монике Ромић, у Врању су завршени 32. "Борини позоришни дани", највећа манифестација културе на југу Србије.

Кокошке затвориле Борине позоришне дане

Последње вечери ове врањске светковине културе, синоћ су две младе глумице, инспирисане истинитим догађајем, донеле на сцену једну суптилну причу о очајничкој борби уметника да у најтежим условима опстане на сцени.

Шест дана из вечери у вече, на алтернативној сцени Дома Војске Србије смењивале су се представе и аутори које је, као и сваке године до сада, пратила пуна сала заљубљеника позоришне уметности.

"Шта има лепше од тога, свако вече пуна сала и много аплауза пробирљиве врањске публике, која јако добро зна да успостави 'комуникацију' са сценом и глумцима. Ја сам и овога пута презадовољна", казала је Тањугу Радмила Ђорђевић, глумица и одскора директорка позоришта "Бора Станковић" у Врању.

Директорка подсећа да, због услова у којима је организован (зграда врањског позоришта је изгорела 2. јула у подметнутом пожару), овогодишњи фестивал није био такмичарског, већ ревијалног карактера.

"Тешко је било кога издвојити, али се чини да су 'Тајна Грете Гарбо' са надахнутом глумом Тањом Бошковић и ауторски пројект 'Цабарес цабареи“ са луцидним и непоновљивим Зијахом Соколовићем, ипак измамили највише аплауза", казала је Радмила Ђорђевић.

Она је нагласила да је овогодишња манифестација, без обзира на услове у којима се радило, протекла у најбољем реду, и изразила наду да ће следећи - 33. "Борини позоришни дани" бити на новој сцени, нове зграде позоришта, која треба да буде готова 31. јануара наредне године - за Дан града Вања.

Овогодишње "Борине позоришне дане", који су организовани под слоганом "Да уметност не заћути", финансијски су подржали Министарство културе Србије и град Врање, а Врањски гарнизон је за представе уступио салу Дома војске.


#   кокошке   Борини позоришни дани   Град Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима