Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерт Камерног оркестра “Кончертанте” у Нишу

rssBookmark and Share

16.05.2016. Јужна Србија Инфо

Камерни оркестар “Кончертанте” Факултета уметности, под диригентском палицом др Милене Ињац, наступиће сутра у 20 часова у Концертно-изложбеном простору ФУ (Књажевачка 2а).

Концерт Камерног оркестра “Кончертанте” у Нишу

Као солисти наступиће Ана Величковић Игић, флаута, Хана Параушић, харфа и Милан Стајић, хорна. На програму су композиције Едварда Елгара (Салут д’амоур), Џозефа Хајдна (Конзерт за хорну и оркестар бр.2 Д-дур) и Моцарта (Концерт за флауту, харфу и оркестар Ц-дур). 

Камерни оркестар “Кончертанте” постоји од оснивања Факултета уметности у Нишу и ради у оквиру редовних часова предмета Оркестар, као гудачки састав. Први целовечерњи концерт одржао је 2004. године на Дан студената Универзитета у Нишу. „Кончертанте“ је гостовао у земљи и иностранству: на Божићном фестивалу у граду Катерини, Грчка (20099, на Ла Мортелла фестивалу, острво Искија у Италији, по позиву Фондације Вилијем Волтон и одржао два концерта на летњем фестивалу у Соренту (2010). Оркестар је наступио и на Наиссус гуитар фестивалу (2011), а од 26. априла до 2. маја 2012. године, гостовао је у Русији, као једини представник Србије на 5. Еурооркестар фестивалу који је одржан у Дворцу културе града Жуковски. На истом фестивалу, имали су запажено учешће у Интернационалном оркестру Еурооркестар фестивала као лауреати овог фестивала. „Кончертанте“ је наступао на НИМУС-у (2012, 2014 и 2015), и учесник Бољшој фестивала Емира Кустирице, јула 2014. године на Мокрој Гори.

Диригент Камерног оркестра "Кончертанте“ је проф. др Милена Ињац.

Улаз је слободан

Коментара: 0


#   Милена Ињац   6. април   Ана Величковић Игић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима