Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерт прокупачког „Абрашевића“ – „Јужна пруга“

rssBookmark and Share

Прокупље 18.09.2023. Јужна Србија Инфо

У прокуапчком Дому културе, сутра у 19 часова и 30 минута, Културно уметничко друштво „Абрашевић“, организује концерт „Јужна пруга“.

Фото: КУД Абрашевић Прокупље
Фото: КУД Абрашевић Прокупље

-Припремили смо песме и игре из Јужне и Југоисточне Србије. Позивамо љубитеље српске народне песме и игре да дођу на наш концерт и заједно са нама уживају у њему. Оно по чему се памтимо и препознајемо јесте да се наша публика увек добро проведе и развесели са нама, рекао је организатор фолкорних активности у КУД „Абрашевић“ и кореограф Горан Денић.

Он је истакао да је у овој установи културе тренутно у току упис нових чланова у КУД „Абрашевић“

-Заправо упис стално траје, јер желимо да свима, који воле нашу традиционалну ношњу, песму и игру, омогућимо да постану део нас и са нама проводе пријатне тренутке дружења у нашем граду, али и на различитим гостовањима, на која одлазимо у току године. Заинтересовани могу да нас посете и упишу се уторком и четвртком у 18 часова и тако постану део свега онога што чини ову велику породицу, истакао је Денић.

Како је навео, КУД „Абрашевић“, броји око 100 чланова у пет ансамбала.

-Најстарији ансамбл чине ветерани, одмах уз њих су старији омладинци, који углавном нису у Прокупљу, затим млађи омладинци, где вежбају основци и средњошколци, који су веома активни. Потом следи старији дечији ансамбл, кога чине школарци до четвртог разреда основне школе и млађи дечији, у коме кораке уче предшколци, нагласио је организатор фолкорних активности у КУД „Абрашевић“ и кореограф Горан Денић.

Он је позвао све љубитеље српске традиционалне игре, да дођу и постану чланови овог друштва, али и део ове велике и успешне фолклорне породице, која је сваким даном све бројнија.


#   Прокупље   фолклор   Абрашевић Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима