Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац домаћин 50. позоришних сусрета

rssBookmark and Share

Лесковац 05.11.2013. Autor: FoNet

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић изјавио је данас да ће тај град следећег маја бити домаћин 50. позоришних сусрета "Јоаким Вујић" и да ће до тада зграда Народног позоришта "блистати у пуном сјају".

Лесковац домаћин 50. позоришних сусрета

"Чињеница да смо прихватили да будемо домаћини овако значајног културног догађаја, на коме ће учествовати позоришта из Ниша, Шапца, Ужица, Крушевца, Пирота, Крагујевца, Лазаревца, Врања и Краљева говори да смо спремни да Народно позориште завршимо и предамо га глумцима", рекао је Цветановић.

Према његовим речима, радови на реконструкцији зграде лесковачког позоришта почели су пре 2,5 године.

Реконструкција првог дела позоришта коштала је око 56 милиона динара, а новац су обезбедили Министарство финансија, 31 милион динара, и локална самоуправа у износу од 25 милиона динара.

Град је до сада, по испорученим ситуацијама, исплатио извођачу радова, предузећу СМН градња, нешто више од 20 милиона динара.

Средином маја потписан је уговор о додатним радовима у вредности од 10,2 милиона динара.

Обавеза је да град уплати око четири милиона динара, а Министарство остатак новца. Направљен је додатни пројекат и по њему ће се радити, рекао је Цветановић.

Цветановић је рекао да Град већ дуго нема одекватну салу, не само за позоришне представе, већ и за друге културне догађаје и њен завршетак је приоритет.


#   Лесковац     позориште   Министарство финансија   локална самоуправа   Народно позориште
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима