Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Љубица Арсић добитник награде „Стеван Сремац“

rssBookmark and Share

Ниш 14.11.2016.

Традиционална награда „Стеван Сремац“ за најбоље књижевно дело у прози, коју додељује Град Ниш, припала је књижевници Љубици Арсић из Београда за роман „Рајска врата“

Фото: библиотеке
Фото: библиотеке

Дело „Рајска врата“ је по мишљењу жирија којим је председавао књижевник и књижевни критичар Васа Павковић, наше најбоље прозно дело у 2015.години. „Наградивши Љубицу Арсић жири је актуелизовао и Сремчеву прозу, њену веру у значај и бит приповедања“, наведено је у образложењу жирија у коме су се налазили и Снежана Милосављевић Милић и Александар Гаталица. Награђени роман, наведено је такође у образложењу жирија, на луцидан, женски деликатан начин, представља протекло време из перспективе тишег, свакодневног живљења.

Примајући награду на свечаности у Градској кући, Љубица Арсић је казала да је Сремац увек добродошао рођак кога не можемо да заборавимо. „Сремчева привлачност лежи у осмеху и озарености пред животом“, изјавила је Арсић.

Награду „Стеван Сремац“ Град Ниш и Нишки културни центар доделили су 13. пут, а награду је књижевници уручила чланица Градског већа Јелена Митровски.

Ова професорка Српског језика и књижевности у Музичкој школи Мокрањац иза себе има више од 10 књига, прича и романа. За своја дела награђивана је шест пута, а за роман „Рајска врата“ била је у ужем избору за престижну „Нинову награду“ за 2015.годину.


#   Ниш   Стеван Сремац   књижевност   Нишки културни центар   Стеван Сремац награда   Љубица Арсић   Јелена Митровски
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима