Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Маја Оџаклијевска добитница Награде за животно дело "Евергрин фестивала"

rssBookmark and Share

Ниш 01.09.2022. Јужна Србија Инфо

Уметница Маја Оџаклијевска добитница је Награде за животно дело овогодишњег Евргрин фестивала у Нишу који се одржава сутра на Летњој позорници у Тврђави у 20.00 сати.

Маја Оџаклијевска добитница Награде за животно дело "Евергрин фестивала"

У име градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, награду је у Официрском дому уручила заменица Душица Давидовић. Свечаној додели присуствовали су градска већница за културу Адриана Анастасов, председник савета фестивала Влада Аранђеловић, директорка фестивала Снежана Јовановић, одборница Милица Штрбо и поштоваоци лауреаткиње.

Евергрин фестивал, који ће имати своје четврто издање, својеврсни је празник популарних нота, окупља реномиране музичаре и поштоваоце овог специфичног музичког жанра који увек има своју верну публику, рекла је Давидовић уручујући награду.

Велики број врхунских музичара продефиловао је сценом у протекле четири године, попут Леа Мартина, Корнелија Ковача, Жељка Самарџића, Жељка Бебека, Тијане Дапчевић, Кербера и многих других, а посебан печат фестивалу дао је велики композитор, недавно преминули Војкан Борисављвић који се истински трудио да овај фестивал заживи, невела је Давидовић.

Почаствовани смо чињеницом да ће певачица Маја Оџаклијевска добити награду за животно дело и за свој допринос развоју поп музике и неговању истинских уметничких вредности, рекла је заменица градоначелнице.

Према њеним речима, Град Ниш уврстио је овај фестивал у редовне градске манифестације и свакако ова одлука била је оправдана, што из године у годину показује интересовање публике.

Мислила сам да је готово, а ви ме терате овом наградом да опет нешто почнем да радим, рекла је Маја Оџаклијевска захваљујући на престижном признању.

Директор Евргрин фестивала и његов оснивач Снежана Јовановић најавила је занимљив и разноврстан програм и навела да је све аранжмане ове године урадио нишки пијаниста Бојан Младеновић.

На овогодишњем Евергрин фестивалу наступиће маја Оџаклијевска, Јелена Томашевић, Марко Луис, састав Чипи и Шоне (Освајачи), оркестар Импресија.


#   Ниш   Душица Давидовић   Јелена Томашевић   Евергрин фестивал   Награда за животно дело   Маја Оџаклијевса
@OfficialJelenaT @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима