Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НАЈАВИЛИ ПА ОТКАЗАЛИ: Ниш и ове године без Културног лета

rssBookmark and Share

09.07.2015. Пресс Онлине, Бета

Манифестација "Нишко културно лето", иако најављена, ипак неће бити одржана, речено је данас агенцији Бета.

Фото: Бета
Фото: Бета

У нишкој Управи за културу кажу да се од одустало од намере да се током свих летњих месеци на више локација у граду одржавају концерти, изложбе и представе, због компликоване процедуре јавне набавке свега онога што је потребно за организовање културних дешавања

"Набавка расвете, озвучења, бине и свега другог што је потребно за реализацију концерата и представа не би могла да буде завршена пре средине августа. У том случају би се 'Нишко културно лето' поклопило са Филмским сусретима и Нишвил џез фестивалом, а то не желимо", изјавио је за Бету начелник Управе за културу Небојша Стевановић.

Он је рекао да ће представа и концерата на градским трговима и улицама у Нишу бити, али током јесени и зиме.

"Манифестације ће бити организоване када се за то буду стекли услови. За ову намену су из будужета града обезбеђена 2,2 милиона динара", рекао је Стевановић.

Како је додао, град ће наредних месеци посредством Нишког културног центра покушати да набави сопствено озвучење, расвету и бину, како те реквизите не би изнова и изнова изнајмљивао.

Према првобитној замисли "Нишко културно лето" требало је да крене током јуна и заврши се у августу, а учесници и организатори били би запослени у нишким градским установама културе.


#   манифестација   отказ   културно лето   јавне набавке   Небојша Стевановић   џез фестивал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима