Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након 50 година опера поново на репертоару Народног позоришта

rssBookmark and Share

Ниш 03.02.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Опера “Севиљски берберин” у режији Ивана Вуковића биће претпремијерно изведена 20. фебруара, а три дана касније Нишлије ће моћи премијерно да виде ово дело у Народном позориошту.

Након 50 година опера поново на репертоару Народног позоришта

Опера се враћа у Ниш након више од 50 година, а њени творци су Народно позориште, Симфонијски оркестар и Факултет уметности.

Комична опера “Севиљски берберин”, коју је Росини компоновао са 24 године, Нишлије ће моћи да виде претпремијерно тачно 199 година од када је она први пут изведена.

 Поред оперете “Слепи миш”, која је на репертоару Народног позоришта две године, ово дело најављује повратак комплексне форме уметничког израза каква је опера, након више од 50 година. “Севиљског берберина” режира Иван Вуковић, а извешће је под диригентском палицом Милене Ињац.

У реализацији пројекта учествује и нишки Симфонијски оркестар као и камерни мушки хор Факултета уметности.

Опера ће коштати око два милиона динара, каже директор Народног позоришта Иван Вуковић, и додаје да се она финансира из редовног буџета ове установе.

Град није издвојио средства за овај културни пројекат, а како тврде учесници, недостатак простора је још један велики проблем за нишку културну сцену.

Двадесетог фебруара, када опера буде претпремијерно изведена, карта ће коштати 500 динара, и могући су попусти, док ће за премијеру 23. фебруара коштати 600 динара.


#   Ниш   Факултет уметности   Симфонијски оркестар   Иван Вуковић   Народно позориште   опера   Севиљски берберин
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима