Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добио прилику за наступ светских пијаниста, у Светосавски дом стиже концетрни клавир врхунских перформанси

rssBookmark and Share

Ниш 22.03.2023. З.С. Јужна Србија Инфо

Након више година Ниш добија концертни клавир у власништву Епархије нишке, који ће бити промовисан на фестивалу "Музички едикт" који се одржава у јуну месецу ове године.

Ниш добио прилику за наступ светских пијаниста, у Светосавски дом стиже концетрни клавир врхунских перформанси

Четири професора са нишког Факултета уметности, проф. др ум. Стеван Спалевић, проф, др ум. Андрија Мамутовић, асистент др ум. Стефан Сретић и асистент Андреј Цинцаревић, заједно са клавир-штимером господином Кристијаном Бјелановићем из Београда, боравили су протеклих дана у Берлину у салону "Bechstein", како би изабрали најбољи концертни клавир на коме ће моћи да наступају  светски познати пијанисти, али и наши афирмисани уметници, као и млади нишки таленти.

"У салону "Bechstein" су нам дали прилику да изаберемо један од четири клавира из концертне серије, Д-модел 282. На нашу велику радост, после скоро пет сати непрекидног свирања једногласно смо донели одлуку и изабрали концертни клавир који ће бити понос свих нас уметника а верујем и свих љубитеља класичне музике.", изјавио је Андреј Цинцаревић.

Клавир стиже пред сам фестивал духовне музике "Музички едикт", а Светосавски дом постаје концертна дворана и место окупљања уметника из целог света.


#   Ниш   клавир   Нишка епархија   Светосавски дом
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима