Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишвил конкурс Art To Go Jazzy

rssBookmark and Share

22.06.2016. Јужна Србија Инфо

Конкурс за учешће у уметничкој колонизацији Тврђаве Art To Go Jazzy.

Нишвил конкурс Art To Go Jazzy

Нишвил фондација и Удружење уметника АРТЕФ позивају младе ствараоце до 36 године који се изражавају у форми скулптуре и слике да се пријаве на конкурс за учешће на првој уметничкој колонизацији нишке Тврђаве под називом Art To Go Jazzy Пројекат ће се реализовати у оквиру  Нишвил Џез фестивала и одржаће се испред изгорелих атељеа у трећем коридору нишке Тврђаве.

 Конкурс је намењен ствараоцима из земље и иностранства, јер тежимо да овим пројектом на заиста убедљив начин представимо и реализујемо идеју мултикултуралности, мултиуниверзалности и мултиповезаности различитих израза и форми на једном месту.

Конкурс је отворен од 21. јуна и трајаће до 10. јула 2016. године. Потребно је доставити кратку биографију са три рада из области скулптуре или слике, са информацијама о називу, димензијама и техници у ПДФ формату на емаил адресу: arttogojazzy@gmail.com.. Непотпуне пријаве неће бити разматране, као и оне које пристигну после истека конкурса.  
Резултати конкурса биће објављени до 15. јула, на званичном сајту Нишвилле фестивала www.nisville.com и на званићној фејсбук страници Удружења уметника АРТЕФ  www.facebook.com/artef.nis

Идеја за место одржавања колоније потекла је из потребе да се скрене пажња на атеље који од 2003. године стоје као ругло и ружан подсетник о ставу и начину на који се надлежне институције опходе према уметницима, а овде и ауторима са репутацијом истакнутих уметника чији су радови заједно са зидинама изгорели.

Мотив за покретање овог пројекта је пре свега ангажовање младих, школованих уметника, стварање простора за њихову промоцију и актуелизацију уметности као и представљање уметности ван галеријског простора. Сарадња уметника окупљених на једном месту резултираће разменом искустава, отвореним расправама о уметности и култури данас, о амбијенту и конзументима културе, те и о нужној потреби за имплементирање врхунске уметности и културе у све поре нашег друштва. 

Од наших учесника очекиваће се да своје радове прилагоде идеји фестивала. Тематска одредница је јазз као слобода уметничког изражавања, одатле и потиче назив пројекта Art To Go Jazzy.

Ауторима који учествују, поред комуникације са публиком, у оквиру креативног процеса продукције, пружићемо промоцију кроз изложбу, а у наредним годинама њихова дела послужиће за наградни фонд фестивала где ће свако од њих добити потврду у чијем је власништву њихов рад.


#   Нишвил   Нишка тврђава   Art To Go Jazzy
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима