Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишвил на Гардијановој листи Топ10 џез фестивала

rssBookmark and Share

20.04.2016. Јужна Србија Инфо

Утицајни британски дневни лист „Гардијан" објавио је на свом сајту листу 10 топ јазз фестивала у Европи (поређаних по термину одржавања) на којој се налази и нишки џез фестивал.

Нишвил на Гардијановој листи Топ10 џез фестивала

Нишвиле се тако нашао у „одабраном друштву" у којем су још: North Sea jazz festival (Ротердам), Montreux jazz festival, (Швајцарска), Jazz in Marciac (Француска), Jazz a Vienne (Аустрија), Guinness Cork Jazz (Ирска), Umbria jazz festival (Перуђа), A Love Supreme (Сасекс Енглеска), Jazz de Vitoria-Gasteiz (Шпанија) i Alfa Jazz Fest (Лвив украјина).

Нишвиле нуди одличан квалитет за новац уложен уложен у (јефтине) улазнице – мада се естетски за сада још увек не може мерити са Перуђом или Бечом. Гардијан каже и да “Ниш као трећи град у Србији свакако има свој специфични шарм: Већина програма се одржава унутар Тврђаве на огромним зеленим површинама окруженим зидинама и капијама из доба отоманског царства”.

Фото: Милош Стојановић

Напомиње се и да “уз интернационалне  звезде, програм садржи и мноштво бесплатних програма, радионица, спонтаних уличних свирки дуж улица и тргова” и да ће се током фестивала у целом Нишу чути узбудљиви и непредвидиви ритмови  џеза под утицајем традиције Балкана, пише престижни Гардијан.

Гардијан додаје да су цене преноћишта и хране у Нишу веома приступачне, од 10 за хостел, до 29 евра у хотелу са доручком.

http://www.theguardian.com/travel/2016/apr/20/top-10-jazz-festivals-europe-montreux-umbria-cork

 


#   Нишвил   Милош Стојановић   Енглеска   топ листа     џез фестивал
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима