Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишвил организује џезере на југу Србије: Осам концерата у част Светског дана џеза

rssBookmark and Share

Лесковац 24.04.2016.

Нишвил џез фестивал, у сарадњи са са старим партнерима, по пети пут за редом у суботу 30. априла организује обележавање Светског дана џеза у четири града југа Србије: Нишу, Лесковцу, Врању и Бујановцу. За све програме улаз је бесплатан.

Нишвил организује џезере на југу Србије: Осам концерата у част Светског дана џеза

Обележавање Светског дана џеза у Нишу ће се традиционално одржати у клубу „Feedback“ са почетком у 22.00. Наступиће нишки састави „Моба“ и „Naissblue“, а такође по традицији, после официјелних наступа одржаће се џем сешн на који су позвани сви нишки музичари.

International jazz day у Лесковцу ће бити обележен у Камерној Сали лесковачког културноиг центра са почетком у 20:00 сати а наступиће Састав ученика џез одсека Музичке школе „Станислав Бинички“ из Лесковца и нишки састав „Naissblue“. Суорганизатори програма су Музичка школа и Лесковачки културни центар.

У Врању ће наступити домаћи састав „MJMS Quartet“ и група „Tevarbulebra“ из Ниша, а програм ће се одржати у Сали Омладинског културног црентра (ОКЦЕ) са почетком у 20.00. Суорганизатор програма је Музичка школа из Врања.

Место одржавања обележавања Светског дана џеза у Бујановцу је плато – бина испред Дома културе “Вук Караџић“, који је и суорганизатор програма, а почетак је заказан за 19 сати. Наступају група „Strangers from South“ из Бујановца и нишки састав „Benny Brickman Band“.

Иначе, поставе група из Лесковца, Врања и Бујановца чине млади музичари окупљени у склопу пројекта Нишвилла „Jazz – Мулктикултурални израз“ који је реализиван 2014. године уз подршку ЕУ, а на којем су партнери биле и музичке школе из Лесковца и Врања.

Светски дан џеза, чији је организатор UNESCO у сарадњи са „Thelonious Monk Institute of Jazz“, обележава се широм света од 2012. године на иницијативу чувеног музичара Хербија Хенкока. Централна прослава ове године ће се одржати у Белој кући у Вашингтону уз учешће најзначајнијих музичара данашњице.

http://jazzday.com/


#   Лесковац   Врање   Бујановац   Нишвил   џез   Музичка школа   Станислав Бинички   MJMS Quarte   ЈУ група
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима