Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

О дискриминацији жена на југу Србије

rssBookmark and Share

Врање 02.04.2014. Данас

Сценски игроказ „Једна дође, друга оде“ о проблематици дискриминације жена представљен је ученицима гимназије „Јован Скерлић“ у Владичином Хану, у оквиру пројекта „Изједначи ме“ НВО „Генератор“ из Врања.

О дискриминацији жена на југу Србије

- Представа показује како се дискриминацијом жена крше начела равноправности и поштовања људског достојанства, спутава даљи напредак друштва и породице и отежава развој способности жена да учествују у служби човечанства - појашњава Јелена Великанац, волонтерка ове невладине организације. Као својеврсна проба за суочавање са проблемом насиља над женама у реалности, форум театар одабран је као значајно средство социјалних промена које утиче да се људи покрену и активније учествују у сопственом животу.

Овај сценски игроказ део је кампање „Ми - Ту“, чији је циљ сензибилизација друштва у четири општине на југу Србије, указивање на важност поштовања права мањина, борбе против дискриминације и инклузије. Пројекат се бави мањинским групама, етничким заједницама албанском и ромском, женама, ЛГБТ популацијом и особама са инвалидитетом. Кампања обухвата и трибине са познатим представницима мањинских група на часовима грађанског васпитања у изабраним средњим школама, едукацију младих за активно деловање кроз новинарство и активизам - одржавањем тренинга за младе те формирањем локалних и регионалних тимова професионалаца из институција и организација које се баве мањинама на подручју југа Србије.


#   Врање   Владичин Хан   Јужна Србија регион   жене   дискриминација
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима