Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржано такмичење младих гитариста "Медијанин дан гитаре"

rssBookmark and Share

Ниш 13.06.2023. Јужна Србија Инфо

Уз подршку Градске општине Медијана, а у организацији Удружења грађана „Искра радости“ у концертној сали Музичке школе у Нишу, одржана је пета по реду, манифестација „Медијанин дан гитаре“.

Одржано такмичење младих гитариста "Медијанин дан гитаре"

Ова манифестација, такмичарског карактера, реализована у сарадњи са професорима Музичке школе у Нишу, окупила је 45 такмичара из Лесковаца, Ниша, Алексинца, Параћина, Гњилана и Бујановца. 

Најбољи учесници, подељени у четири категорије, од првог разреда ниже музичке школе, до четврте године средње музичке школе, добили су награде. 
По одлуци  трочланог жирија, награђени у својим категоријама су:

1-ва категотрија : Андрија Младеновић из Ниша
2-га категорија : Душан Мрдаковић из Ниша
3-ца категорија : Дарија Вучетић из Параћина
4-та категорија : Борис Милојевић из Ниша
5-та категорија : поделили Андреј Пауновић и Богдан Радаљевић из Ниша

Овакви догађаји, прилика су да се укаже на значај, који музика има. Музика развија способност концентрације, координацију, као и развој креативности и индивидуалности сваког детета. Свирањем се развијају комуникација, ентузијазам, лични стил и самoпоуздање, поручио је директор фестивала, прослављени нишки музичар и певач, Оливер Катић. 

Градска општина Медијана, у складу са политиком коју спроводи, подржава младе таленате у различитим областима, па и у музици, која је јако важна за развој детета, јер свирање инструмента развија интелигенцију, стварајући темељ на којем се граде касније вештине.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Музичка школа   Оливер Катић   Медиајнин дан гитаре
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима