Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"ПАЛАНСКИ АРТ" за најмлађе

rssBookmark and Share

01.03.2016. Јужна Србија Инфо

Интернационално Удружење „Палански арт“ данас се представило нишкој ликовној публици ликовним радовима својих 25 чланова из 13 земаља.

Звонимир Костић Палански, Фото: Википедија
Звонимир Костић Палански, Фото: Википедија

Оно што је куриозитет ове изложбе јесте то да је имала два отварања у истом дану, једно у 12,30 часова, а друго у 13,00 часова. Прво отварање је било за најмлађу публику, односно за чланове књижевног клуба „Ватра и живот“ из ОШ „Бранко Миљковић“ из Ниша на челу са библиотекарком Драганом Пешић Главашевић, али исто тако и за младе уметнике, сликаре, ове школе.

Том приликом нишки уметници Славица Ердељановић Цурк, Франц Цурк, Добривоје Јевтић, Љубиша Коцић, Миле Симић, Радмила Матејевић и Звонимир Костић Палански упознали су своје најмлађе госте са својим али и са радовима других аутора и са разноврсношћу техника које су заступљене – цртеж, акварел, графика, уље на платну, мозаик, скулптура.

Друго отварање , оно званично , уследило је одмах после тога.

Међународно удружење „Палански арт“ је невладина непрофитабилна организација која окупља ликовне уметнике, историчаре уметности и теоретичаре уметности, из Србије и иностранства. Удружење је 2010. године, основао Звонимир Костић Палански нишки књижевник, скулптор, графичар и теолог. С краја 2015. године удружење је бројало 28 чланова од којих је 14 из иностранства. Чланове Међународног дружења „Палански арт“ који се баве различитим областима ликовне уметности, пре свега повезује жеља за подстицањем стварања и вредновања ликовне уметности., на просторима Србије али и свата.


#   изложба   Франц Цурк   Нишки културни центар   Бранко Миљковић ОШ   сликарство   Бранко Миљковић   Палански арт   Звонимир Костић Палански
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима