Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након деконтаминације од отровних материјала, почела друга фаза обнове позоришта "Бора Станковић" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 03.04.2018. Јужна Србија Инфо

Након паузе од две године, у зграду Позоришта ,,Бора Станковић" ушли су радници предузећа ,,Слога цонструцтион", који су заједно са ЈП ,,Водовод" из Врања, задужени за реализацију друге фазе обнове.

Након деконтаминације од отровних материјала, почела друга фаза обнове позоришта "Бора Станковић" у Врању

"Из Инситута ,,Винча" добили смо извештај са потврдом да је зграда потпуно безбедна и да се може наставити са изградњом овог здања. Искористио бих ову прилику да се захвалим председнику Вучићу и државном врху на финансијској подршци, како би коначно Врање добило савремену зграду Позоришта. Вредност друге фазе је око 70 милиона динара, а након тога следи трећа која обухвата опремање, за шта је потребно још око 30 милиона динара", истакао је градоначелник др Миленковић.

Он је подсетио да је уочи Нове године из ненаменског трансфера Владе Србије било опредељено 35 милиона динара, од чега су, након измирења обавеза према Институту ,,Винча" остала још 22 милиона.

,,До сада смо у реконструкцију уложили око 90 милиона динара. Према пројекту, позоришна сала ће имати укупно 255 места, а биће обезбеђен и приступ за особе са инвалидитетом", нагласио је градоначелник др Миленковић.

Директор предузећа ,,Слога цонструцтион" Дејан Рангелов изразио је уверење да ће динамика бити испоштована, и да ће на градилишту бити ангажовано око 30-ак радника.


#   Врање   реконструкција   изградња   Особе са инвалидитетом   Слободан Миленковић   Позориште Бора Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима