Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почео 10. прокупачки Фестивал дечјег стваралаштва ФЕДЕС

rssBookmark and Share

Прокупље 30.10.2018. Јужна Србија Инфо

Овогодишњи јубиларни, 10. по реду, Фестивал дечјег стваралаштва ФЕДЕС, почео је јуче традиционалним такмичењем инструменталиста у Музичкој школи „Корнелије Станковић“. Фестивал је отворила већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић.

Почео 10. прокупачки Фестивал дечјег стваралаштва ФЕДЕС

-Користим прилику да испред Општине Прокупље свим учесницима Фестивала пожелим пуно среће на такмичењима, да и ове године постигнете добре резултате које очекујемо, казала је Ерић и захвалила се свима који су дали допринос да се ова манифестација организује.

-Ово је врло важна и значајна манифестација за наш град. Она је 2015. године постала манифестација од културног значаја за општину Прокупље. Окружног је карактера и у њој се такмиче ученици основних школа. Дом културе, као организатор, труди се да сваке године у програм ФЕДЕСА уврсти нешто ново. Тако ће се ове године, по први пут, ученици такмичити и у свирању кларинета. И то није све, по први пут нам гостује и Позориште лутака из Ниша, и по први пут имамо као члана жирија, једног победника ФЕДЕС-а, истакла је директор прокупачког Дома културе „Радивој Увалић Бата“ Тијана Петровић и нагласила да се овом Фестивалу сви радују, а посебно деца, која су одрастала са њим.

ФЕДЕС је, по завршетку такмичења инструменталиста, настављен извођењем Дечије песме Фестивала за ученике Основне школе „9. октобар“.


#   Прокупље   позориште   Дом културе   Тијана Петровић   Милица Ерић   Позориште лутака   ФЕДЕС   Фестивал дечјег стваралаштва
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима