Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počeo 10. prokupački Festival dečjeg stvaralaštva FEDES

rssBookmark and Share

Prokuplje 30.10.2018. Južna Srbija Info

Ovogodišnji jubilarni, 10. po redu, Festival dečjeg stvaralaštva FEDES, počeo je juče tradicionalnim takmičenjem instrumentalista u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“. Festival je otvorila većnica za kulturu Opštine Prokuplje Milica Erić.

Počeo 10. prokupački Festival dečjeg stvaralaštva FEDES

-Koristim priliku da ispred Opštine Prokuplje svim učesnicima Festivala poželim puno sreće na takmičenjima, da i ove godine postignete dobre rezultate koje očekujemo, kazala je Erić i zahvalila se svima koji su dali doprinos da se ova manifestacija organizuje.

-Ovo je vrlo važna i značajna manifestacija za naš grad. Ona je 2015. godine postala manifestacija od kulturnog značaja za opštinu Prokuplje. Okružnog je karaktera i u njoj se takmiče učenici osnovnih škola. Dom kulture, kao organizator, trudi se da svake godine u program FEDESA uvrsti nešto novo. Tako će se ove godine, po prvi put, učenici takmičiti i u sviranju klarineta. I to nije sve, po prvi put nam gostuje i Pozorište lutaka iz Niša, i po prvi put imamo kao člana žirija, jednog pobednika FEDES-a, istakla je direktor prokupačkog Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“ Tijana Petrović i naglasila da se ovom Festivalu svi raduju, a posebno deca, koja su odrastala sa njim.

FEDES je, po završetku takmičenja instrumentalista, nastavljen izvođenjem Dečije pesme Festivala za učenike Osnovne škole „9. oktobar“.


#   Prokuplje   pozorište   Dom kulture   Tijana Petrović   Milica Erić   Pozorište lutaka   FEDES   Festival dečjeg stvaralaštva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima