Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Позоришни фестивал „Бескрај 10 квадрата“ од вечерас у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 27.07.2015. Ало

Вечерашњом премијером позоришне представе „Крађа, свађа и тд.“ у режији Данила Петровића, започеће први по реду позоришни фестивал под називом „Бескрај 10 квадрата“.

Позоришни фестивал „Бескрај 10 квадрата“ од вечерас у Прокупљу

Фестивал ће трајати до 2. августа, а прокупачка публика ће имати прилике да поред домаћег Варошког позоришта Хистрион, ужива у представама позоришта из Крушевца, Лесковца, Лебана, Горњег Милановца, Алексинца и Колашина, што овој манифестацији даје међународни карактер.

- Фестивал ће отворити представа Варошког позоришта Хистрион под називом „Крађа, свађа... итд“. Све представе битће игране на различитим локацијама у граду, кошаркашком игралишту, у биоскопу, гимназијском дворишту, галерији „Фил-арт“, башти ресторана „Олимпик“, Народном музеју Топлице, али и у Варошком позоришту – рекао је ПР фестивала Душан Манчић.

Према његовим речима, циљ овог фестивала је да се покаже сва гламурозност позоришних представа без раскошне сценографије и костима.

Стручни жири фестивала ће пажљиво оценити и на крају доделити најбољима награде и то прва награда „Најголем Хистрион“, друга „Поголем Хистрион“ и трећа „Голем Хистрион“.

У оквиру Фестивала постојаће и жири у сенци који никоме неће бити познат.

Додељиваће се и награда за најбољу епизодну улогу, а она носи име преминулог прокупачког глумца Душана Хаџиманића, познатог као Дуца Мечка.

 


#   Прокупље   позориште   фестивал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима