Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Представа “Дуге ноћи и црне заставе“ премијерно у Нишу

rssBookmark and Share

Топлица река 15.12.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Представа “Дуге ноћи и црне заставе“, по тексту Дејана Стојиљковића, а у режији Ивана Вуковића, биће премијерно изведена на сцени нишког Народног позоришта.

Фото: НТВ
Фото: НТВ

Реч је о адаптацији истоимене књиге која говори о периоду пре Косовког боја, а у којој се преплићу историја и фантастика.

Дејан Стојиљковић се у свом роману “Дуге ноћи и црне заставе“ игра са нашим односом према прошлости и меша историју и фантастику правећи нови мит. Представа, према речима аутора, иде корак даље.

У њој се, као и у роману, појављују бројне личности српске историје, турски освајачи, као и митски ликови, те су тако ту кнез Лазар и књегиња Милица, затим Иван Косанћић, Милан Топлица, Милош Обилић и други. Улоге тумаче глумци из Ниша и Шапца. Након премијере у Смедереву и Нишлије ће моћи да погледају ово остварење.

Представа рађена по истоименом роману, који је био међу топ десет најчитанијих у нашој земљи, је копродукција нишког Народног позоришта, Шабачког позоришта и града Смедерева.

Премијера је у уторак 15. децембра од 20 сати у Народном позоришту. Карата има још мало, а могу се купити по цени од 600 динара.


#   позориште   Топлица река   премијера   Косовска битка   Кнез Лазар   Народно позориште   историја   Дејан Стојиљковић   Милан Топлица   Шабачко позориште
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима