Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупачки дом ученика добио нову кухињу

rssBookmark and Share

Прокупље 20.09.2013. Autor: Kurir

Помоћник министра просвете Слободан Ступар данас је у Дому ученика средњих школа у Прокупљу свечано отворио новоизграђени ресторан са кухињом. Он је том приликом рекао да му задовољство што отвора овај изузетно леп објекат у који је ресорно министарство уложило више од 14 милиона динара, док је у претекле две године за реновирање целог Дома ученика средњих школа у Прокупљу укупно издвојено 40 милиона динара.

Прокупачки дом ученика добио нову кухињу

- Овакви објекти су неопходни за нашу децу, за њихова боље васпитање и образовање и морамо да се трудимо да их одржавамо да остану онакви какви су сада – рекао је Ступар.

Он је нагласио да је држава ове године само у реновирање школских зграда и изградњу санитарних објеката у школама у сиромашним крајевима Србије уложила око 60 милиона евра.

Директор Дома ученика средњих школа у Прокупљу Мирослав Миловановић рекао је да нови ресторан са кухињом поседује све потребне стандарде за рад, као што су ХАЦЦП и ИСО 2009, а све у циљу пружања што бољих услуга пре свега деци која су смештена у овом објекту.

- У нашој куњињи припремају се оброци за 140 ученика и 20 студената, станара дома, а поред тога додатно се храни још 120 студената – рекао је он и најавио отварање пекаре за 1. октобар, која ће радити у оквиру кухиње.

Овој свечаности присуствовали су председник Општине Прокупље др Љубиша Ђурковић и други локални функционери, као и директори установа овог типа са југа Србије.


#   Прокупље   Љубиша Ђурковић   образовање   председник општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима