Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Први део манифестације „Драинчеви сусрети“ крајем јуна месеца

rssBookmark and Share

Прокупље 10.06.2021. Јужна Србија Инфо

Први део књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“, који се досад одржавао у мају, ове године ће бити организован крајем јуна месеца.

Први део манифестације „Драинчеви сусрети“ крајем јуна месеца

Са љубитељима писане речи и поштоваоцима лика и дела Рада Драинца, дружићемо се три дана у јуну, тачније 22, 23, и 24 јуна. Првог дана ћемо традиционално обићи Драинчев гроб у Београду, док ћемо другог и трећег дана у Прокупљу, одржати трибину и књижевно вече под називом „Смисао поезије данас“ и „Нова српска поезија-алтернативна песничка сцена“, рекао је директор Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић.

Део програма који је посвећен најмлађима, у оквиру ове манифестације, биће реализован на јесен када деца пођу у школу.

Први део ове књижевне манифестације одржава се у мају, месецу смрти овог великог песника (1.мај 1943.), док се други део обележава у августу, месецу његовог рођења (26. август 1889.).

Огњановић је подсетио да је Савет Драинчевих сусрета објавио конкурс за додељивање „Драинчеве награде за поезију“. Ова песничка награда се добитнику традиционално додељује у августу, када се одржава други део  манифестације.

-За награду могу да конкуришу збирке песама (прво издање) објављене 2020. године на српском говорном подручју. Заинтересовани издавачи и аутори треба да пошаљу књиге песама у три примерка на адресу Народне библиотеке „Раде Драинац“, XXI Српске дивизије бб, 18400 Прокупље или на мејл адресу info@bibliotekaprokuplje.org.rs, нагласио је Огњановић и истакао да се за све додатне информације могу јавити и на број телефона прокупачке Библиотеке, који гласи 027/321-671.

Конкурс за додељивање „Драинчеве награде за поезију“ је отворен до 21. јула 2021. године.


#   Прокупље   песник   поезија   Народна библиотека „Раде Драинац“   Драинчева награда   Раде Драинац   Драинчеви сусрети
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима