Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Публика уживала у народној песми и игри ансамбла "Абрашевић"

rssBookmark and Share

Прокупље 18.12.2017. Јужна Србија Инфо

Традиционални Новогодишњи концерт Културно-уметничког друштва „Абрашевић“, који организује прокупачки Дом културе је још једна манифестација, која позоришну салу увек испуни до последњег места.

Публика уживала у народној песми и игри ансамбла "Абрашевић"

Тако је било и у прошли петак, прокупачка пубилка је уживала у извођењу народних изворних песама и игара чланова овог ансамбла. Подједнако добри на сцени били су и фолклораши и солисти. За своје суграђане најлепше изворне песме певали су Милена Костић, Драган Цекић, Теодора Станковић и Анђела Здравковић.

Велико одушевљење публике изазвали су и најмлађи чланови „Абрашевића“ извођењем Моравца, док је Омладински ансамбл добио бурне аплаузе за игре из Лесковца и сплет Шопских игара По први пут пред прокупачком публиком „Абрашевић“ је извео музичко-сценски приказ Сабора у Мачви, а судећи по овацијама публике, по њему ће наши фолклораши убудуће бити препознатљиви.

На традиционалном Новогодишњем концерту наступио је и члан Оркестра Дома културе, фрулаш Немања Лазовић из Прокупља и хармоникаш Страхиња Огњановић из Куршумлије.

Овакав програм, према мишљењу публике, јесте добра завршница једне календарске године и за организаторе и за посетиоце.

Подршку из публике извођачима на сцени пружила је и већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић. 


#   Прокупље   Нова година   концерт   Милица Ерић   Милена Костић   КУД Абрашевић   Дом културе Прокупље   Абрашевић Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима