Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Светлија страна приче“ у Павиљону

rssBookmark and Share

06.11.2014. City radio, ГСЛУ

Изложба слика Марије Спасић и Петра Спасића под називом „Светлија страна приче“ отворена је у уторак 4. новембра у 19 часова, у Павиљону у Тврђави. Изложбу је отворила историчар уметности Малина Радоњић.

„Светлија страна приче“ у Павиљону

Уприличена у част 140 година од појаве Инпресионизма, професионалних и личних јубилеја ово двоје стваралаца, иложба „Светлија страна приче“ одражава тежњу „ка успостављању другачијег, смиренијег доживљаја од оног који нам нуди садашњост“, како сами наводе.

У оквирима властитих ликовних поетика Петар и Марија транспонују реалне призоре, препоручујући за општу употребу њихов потенцијал за различита тумачења, препоручујући тиховање, гледање и замишљање.

Марија Спасић је средњу Уметничку школу завршила у Нишу. Дипломирала је на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду 1998. године, у класи професора Чедомира Васића, код кога је завршила и постдипломске студије 2002. године. Самостално је излагала више пута. Учесница је бројних ликовних колонија и колективних изложби.

Петар Спасић је дипломирао сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 1974. године, у класи професора Младена Србиновића. Постдипломске студије је завршио код истог професора 1979. године. Члан је УЛУС-а од 1975. године. Реализовао је више од двадесет самосталних изложби у земљи и иностранству. Учествовао у раду више ликовних коленија и излагао на бројним колективним изложбама.


#   изложба   Марија Спасић   Петар Спасић   Павиљон у Тврђави
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима