Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба икона у лесковачком културном центру

rssBookmark and Share

21.04.2011. Душан Коцић

У Лесковачком културном центру отворена колективна изложба икона

Публици представљене Јована Петровић, Ана Ганић и Биљана Будровац, чије ће иконе посетиоци моћи да виде до 5. маја у Галерији Културног центра

Детаљ са изложбе икона у Лесковачком културном центру
Детаљ са изложбе икона у Лесковачком културном центру

ЛЕСКОВАЦ – Поводом најсветлијег хришћанског празника, Васкрса, синоћ је протојереј Славко Миловановић отворио колективну изложбу ,,Иконе’’ Јоване Петровић, Ане Ганић и Биљане Будимир, младих уметница из Ужица, Лесковца и Шапца, коју ће Лесковчани моћи да виде до 5. маја.

-Три младе уметнице су приказе раскошан божји дар и увеличале Васкрс, велики празник, најрадоснији у православном свету – казао је Миловановић.

Ана Ганић је рођена 1984. године у Лесковцу. Дипломирала је на Академији Српске православне цркве за уметност и конзервацију у Београду у класи професора мр Тодора Митровића. Израдила је иконостас за капелу манастира св. Никоке у Планиници (Пирот). Члан је УЛУПУДС-а од 2011. године. Тренутно учествује на изради иконостаса за цркву св. Апостола Петра и Павла у Винчи. Излагала је на више изложби и учествовала на неколико колонија у земљи и иностранству.

Биља Будровац рођена је 1985. године у Шапцу. Дипломирала је 2011. године на Академији за уметност и конзервацију Српске православне цркрве у Београду на смеру иконопис у класи професора мр Тодора Митровића. Излагала је на више групних изложби и учествовала у раду неколико ликовних колонија.

Јована Петровић (рођена Јовановић), рођена је у Ужицу 1984. године. Дипломирала је на Вишој школи ликових и примењених уметности у Београду 2006. године и апсолвент је Академије Српске православне цркве за ументост и конзервацију у Београуд у класи професора мр Тодора Митровића. Изагала је на више колективних изложби и учестовала на неколико ликовних колонија. Одсликала је иконостас за цркву св. Пантелејмона у Мијајајловцу код Трстеника 2010. године.

 


#   изложба   Јована Петровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима