Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадори културе; Нишки хор "Бранко" наступа у Јерусалиму у организацији православних Арапа

rssBookmark and Share

Ниш 24.11.2022. З.С. Јужна Србија Инфо

Са благословом патријарха Јерусалимског Теофила III, у организацији хора православних Арапа "Светог апостола Јакова", хор НЦПД "Бранко" из Ниша, истински амбасадор српске духовне и световне културе, наступа у Јерусалиму у суботу 26. новембра у сали "Нотр Дам".

Амбасадори културе; Нишки хор "Бранко" наступа у Јерусалиму у организацији православних Арапа

Организатор концерта, је хор православних Арапа "Светог апостола Јакова" из истоимене цркве, која се налази у склопу храма Васкрсења у Јерусалиму.

Још једном, хор Нишко црквене певачке дружине "Бранко", који непрекидно делује, већ 135 година при Саборном храму у Нишу, носилац бројних признања, оснивач и организатор фестивала духовне музике "Музички едикт", који сваке друге године окупља у Нишу на стотине певача из целог света, доказо је, да је достојан представник српске духовности и културе.

Да подсетимо, са благословом Преосвећеног Епископа нишког Г.Г. Арсенија, чланови хора НЦПД "Бранко" из Ниша, налазе се у Светој земљи, где концертно наступају и учествују на црквеним службама.

 

 


#   Ниш   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Јерусалим   Хор Бранко   Владика Арсеније   Света земља   Патријарх Теофил трећи
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима