Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Учесници Ликовне колоније "Сићево" презадовољни боравком у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 08.09.2023. Јужна Србија Инфо

Учеснике Ликовне колоније „Сићево 2023“ у Градској кући примила је градска већница за културу и туризам Адриана Анастасов која их је упознала са културном картом Ниша и културном понудом града.

Учесници Ликовне колоније "Сићево" презадовољни боравком у Нишу

Пожелела је учесницима 60. сазива Ликовне колоније да им рад у Сићеву протекне у добром расположењу уз сликовиту Сићевачку клисуру и гостољубивост мештана.

Неки од учесника Ликовне колоније први пут су у Нишу и презадовољни су боравком у нашем Граду који је на њих оставио посебан утисак. Посетили су и археолошко налазиште Медијана, Ћеле Кулу и остале културно историјске споменике и истакли да Ниш богатством које има може да се назове престоницом културе. Говорећи о раду у колонији истакли су да их посебно инспирише природа, само село, мештани Сићева са којима су у сталном контакту, пејзажи Сићевачке клисуре. Нагласили су да је „инспирација толико пуно а времена тако мало да све то пренесу на платна“.

Слике са 60. Ликовне колоније „Сићево“ биће изложене у новембру и остају Галерији савремене ликовне уметности и Граду Нишу као трајна културна вредност.

Најстарију ликовну колонију, чије је ово 60. издање, подржава Град Ниш и Министарство културе и информисања Републике Србије. Организатор колоније је Галерија савремених ликовних уметности Ниша.


#   Ниш   Сићево   Ликовна колонија Сићево   Диамантис Лиамас
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима