Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уметност живи кроз стихове и приче

rssBookmark and Share

Прокупље 04.02.2015. Јужна Србија Инфо

Најновији 51. број часописа „Ток“ биће представљен у Народној библиотеци „Раде Драинац“ у среду 11. фебруара.

Уметност живи кроз стихове и приче

  -После свечарског педесетог броја „Тока“, љубитеље писане речи обрадоваћемо и новим 51. бројем. Оно што је најважније истаћи јесте то да истрајавамо. Још једна тешка година и штедња у њој, али писци не штеде речи, а уметници боје, рекао је уредник „Тока“ Драган Огњановић, додајући и то да, каква год су времена уметност живи, пишу се стихови, приче, романи, сликају се слике и вајају скулптуре.

Читаоци овог часописа већ знају шта у њему могу наћи и прочитати, али тема овог броја, према речима Огњановића јесте Топлица и Топличани у Великом рату, где ће се наћи неке до сада непознате чињенице о овом значајном догађају, али и  страдању и херојству топличких ратника.

Важно место и у овом броју, посвећено Драинчевим књижевним сусретима заузима рубрика која ће вас упознати са овогодишњим добитником награде „Драинац“ Милошем Јанковићем. У текстовима Ганча Савова и Ивана Ивановића моћи ћете да прочитате  неке мање познате чињенице о самом Драинцу.

  Посебна пажња посвећена је и писцима добитницима награде за најбољу књигу топличког писца  2013/2014. године Драгану Борисављевићу и Љубиши Красићу.

Део часописа садржи текстове о ликовној уметности, туризму, екологији, психологији, али и другим областима из свакодневног живота. Остале детаље ћете сазнати уколико дођете на промоцију следеће недеље. 


#   Прокупље   Топлица река   Ана Ивановић   Драган Огњановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима