Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вечерас на "Јоакиму" комад ,,Ако се пробудиш или као да jе важно’’

rssBookmark and Share

Врање 29.10.2020. Јужна Србија Инфо

На репертоару 56. Фестивала професионалних позоришта Србиjе ,,Jоаким Вуjић'', чиjи jе домаћин град Врање, вечерас jе на програму представа .

Вечерас на "Јоакиму" комад ,,Ако се пробудиш или као да jе важно’’

Комад Исидоре Милосављевић, у режиjи Ненада Тодоровића и извођењу ансамбла Народног позоришта из Лесковца у копродукциjи с Народним позориштем из Приштине.

Почетак jе заказан за 20 сати.

Под слоганом „Страх, смех, слобода“, у Позоришту „Бора Станковић“ у Врању ће од 26. до 2. новембра одржава се 56. Фестивал професоналних позоришта Србије „Јоаким Вујић’’.

По избору селекторке Браниславе Илић, драматурга, у главном такмичарском програму биће изведено седам представа. Част да отворе фестивал имаће глумци града домаћина, представом „Нечиста крв“,  Тијане Грумић, по роману Боре Станковић, а у режији Југа Ђорђевића. У уторак, 27. октобра, од 20 сати наступиће глумци лесковачког позоришта, представом „Свици“ Тене Штивичић, у режији Ксеније Крнајски. Наредног дана, на репертоару ће бити Књажевско – српски театар из Крагујевца са комадом „Женидба и удадба“ Јована Стерије Поповића, коју је режирала Јана Маричић. У четвртак, 29. октобра, публика ће моћи да погледа комад „Ако се пробудиш или као да је важно“, Исидоре Милосављевић, редитеља Ненада Тодоровића, у извођењу ансамбла Народног позоришта из Лесковца у копродукцији с Народним позориштем из Приштине. Петак, 30. октобар резервисан је за „Два витеза из Вероне“ Вилијама Шекспира, редитељке Мие Кнежевић, у извођењу глумаца Шабачког позоришта, а дан касније за Народно позориште из Пирота и „Страх, једна топла људска прича“, ауторски пројекат  Игора Вука Торбице, инспирисан делима Франца Ксавера Креца. Представа „Лавина“ по тексту турског драмског писца Тунџера Џуџенолуа, редитеља Стевана Бодроже, у копродукцији Регионалног позоришта из Новог Пазара и Пулс Театра из Лазаревца, биће изведена првог новембра у 20 сати. Последњег дана фестивала, у понедељак, 2. новембра, у част награђених, пред врањском публиком, биће комад ,,Власт и њена опозиција”, који је по тексту Небојше Ромчевића, режирао Егон Савин, са глумачким ансамблом Народног позоришта из Ниша. Ово позоришно остварење уједно ће и  затворити фестивал.

О наградама 56. „Јоакима“ одлучиваће трочлани жири у саставу: Валентин Венцел, глумац, управник Новосадског позоришта, Слободан Љубичић, глумац, првак драме Народног позоришта из Ужица и др Влатко Илић, театролог, ванредни профестор Факултета драмских уметности.

Фестивал „Јоаким Вујић“ организује Заједница професионалних позоришта Србије. Реализацију фестивала помогли су Град Врање и Министарство културе и информисања Републике Србије.

 


#   Врање   позориште   Народно позориште   Позориште Бора Станковић   Јоаким Вујић фестивал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима