Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Вечерњи акт", изложба судената Факултета уметности у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 10.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Нишки културни центар позива на изложбу студената Факултета уметности у Нишу са предмета Вечерњи акт, који је менторисао професор Владан Ранђеловић.

"Вечерњи акт", изложба судената Факултета уметности у Нишу

Изложба ће се одржати у петак, 10. маја 2024. године, у 18 сати, у Галерији Нишког културног центра.

Придружите се и уживајте у уметничким делима која су наставници и студенти креативност, таленат и предање.

"Радове су изложили студенти 2,3. и 4. године ликовног и примењеног одсека. Представила су се 32 студента са по десетак цртежа мањег и средњег формата, који су рађени у различитим цртаћим техникама - од оловке и угљена до акварела и гваша. Различити мотиви и широк спектар могућности ликовног израза омогућују младим људима да трагају за личном истином на свом путу креативног развоја. Студенти долазе до специфичних,оригиналних и ликовних остварења.
Изложба је конципирана као годишња изложба и један пресек рада студената у последњих годину дана, а уједно и први корак ка осамостаљивању, наступ пред публиком и једно ослобађање од треме јавног наступа.
Саставни део нашег живота је уметност, а Факултет уметности поред образовања има за циљ да приближи уметност што ширем броју људи, у чему увек изилази у сусрет  и установа Нишки културни центар.
Млади људи на свом професионалном путу учинили су прве кораке и дали свој скромни допринос ликовној сцени нашег града." (Ментор Владана Ранђеловић)

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Факултет уметности   Нишки културни центар   Галерија НКЦ   акт сликарство
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима