Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Весели Роми" од оркестра и чувеног "Робот кола", до удружења које чува сећање на Шабана Бајрамовића (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 22.06.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Данас је у Официрском дому у Сарадњи са Канацеларијом за младе града Ниша, представљено нишко Удружење "Весели Роми".

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Весели Роми", од оркестра добре музике, које је израсло у Удружење које чува традицију и мултикутуралност и вишенационалност уз поштовање различитости.

"Чланови нашег удружења су поред Рома и наше комшије Нишлије, Срби, Бугари и многи други, сви они који су препознали циљ коме стремимо, а то је очување добре музике, јер управо музика оплемењује и спаја добре људе. као и потреба укључивања Рома у све аспекте друштва, посебно младих" каже председник удружења Миле Петровић и оснивач оркестра "Весели Роми"..

Петровић у емотивном тону посебно истиче његово познанство са краљем ромске музике Шабаном Бајрамовићем и своју посвећеност неговању сећања на Шабанову песму, што је и доказано вишегодишњим учешћем на нишком џез фестивалу "Нишвил".

У току су припреме за својеврсни Фестивал у част сећања на краља ромске музике Шабана Бајрамовића, који би требао да се одржи средином августа месеца ове године, на Летњој позорници у Тврђави, а у сарадњи са Светском организацијом Рома на челу са председником Јованом Дамјановићем и градом Нишем.

Иначе, овог пролећа Дамјановић је након састанка са градоначелником Дарком Булатовићем изјавио, да би Ниш требало да има музички фестивал посвећен краљу ромске музике и.иако је све још у фази планирања, он је рекао да ће се у најскоријем року позабавити организовањем, а помоћ у реализацији очекује и од нишких власти.

Ансамбл "Весели Роми" основан пре 33 године, познат је и по томе што су његови некадашњи чланови поред осталог и композитори надалеко познатог "Робот кола", које је неизоставно на свим прославама и весељима широм југа Србије.

ВИДЕО: "Робот коло", ансамбл "Весли Роми"


#   Ниш   Роми   музика   Шабан Бајрамовић   оркестар   џез фестивал   Весели Роми удружење   Миле Петровић   Весели Роми оркестар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима