Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Veseli Romi" od orkestra i čuvenog "Robot kola", do udruženja koje čuva sećanje na Šabana Bajramovića (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 22.06.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Danas je u Oficirskom domu u Saradnji sa Kanacelarijom za mlade grada Niša, predstavljeno niško Udruženje "Veseli Romi".

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Veseli Romi", od orkestra dobre muzike, koje je izraslo u Udruženje koje čuva tradiciju i multikuturalnost i višenacionalnost uz poštovanje različitosti.

"Članovi našeg udruženja su pored Roma i naše komšije Nišlije, Srbi, Bugari i mnogi drugi, svi oni koji su prepoznali cilj kome stremimo, a to je očuvanje dobre muzike, jer upravo muzika oplemenjuje i spaja dobre ljude. kao i potreba uključivanja Roma u sve aspekte društva, posebno mladih" kaže predsednik udruženja Mile Petrović i osnivač orkestra "Veseli Romi"..

Petrović u emotivnom tonu posebno ističe njegovo poznanstvo sa kraljem romske muzike Šabanom Bajramovićem i svoju posvećenost negovanju sećanja na Šabanovu pesmu, što je i dokazano višegodišnjim učešćem na niškom džez festivalu "Nišvil".

U toku su pripreme za svojevrsni Festival u čast sećanja na kralja romske muzike Šabana Bajramovića, koji bi trebao da se održi sredinom avgusta meseca ove godine, na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, a u saradnji sa Svetskom organizacijom Roma na čelu sa predsednikom Jovanom Damjanovićem i gradom Nišem.

Inače, ovog proleća Damjanović je nakon sastanka sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem izjavio, da bi Niš trebalo da ima muzički festival posvećen kralju romske muzike i.iako je sve još u fazi planiranja, on je rekao da će se u najskorijem roku pozabaviti organizovanjem, a pomoć u realizaciji očekuje i od niških vlasti.

Ansambl "Veseli Romi" osnovan pre 33 godine, poznat je i po tome što su njegovi nekadašnji članovi pored ostalog i kompozitori nadaleko poznatog "Robot kola", koje je neizostavno na svim proslavama i veseljima širom juga Srbije.

VIDEO: "Robot kolo", ansambl "Vesli Romi"


#   Niš   Romi   muzika   Šaban Bajramović   orkestar   džez festival   Veseli Romi udruženje   Mile Petrović   Veseli Romi orkestar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima