Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Волите документарни филм“, порука на отварању „Сити Голд Гондола Фест-а" у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 28.08.2022. Јужна Србија Инфо

Глумац Драган Гаги Јовановић отворио је у суботу на нишком Амфитеатру на кеју четврти међународни Фестивал документарног филма “Сити Голд Гондола Фест” (City Gold Gondola Fest), који се ове године организује под покровитељством Министарства културе и информисања и ГО Медијана.

„Волите документарни филм“, порука на отварању „Сити Голд Гондола Фест-а" у Нишу

Драго ми је да сам овде. Најбитније је да смо ми живи и здрави, да волимо уметност и уметнике. Проглашавам међународни Фестивал документарног филма отвореним“, обратио се Гаги Јовановић нишкој публици.

Оливер Пауновић, директор „Ситy групе“ и продуцент, је истакао да је “Сити Голд Гондола Фест“ једини фестивал документарног филма у Нишу и захвалио се свим пријатељима који  су овај фестивал подржали, али и ауторима фестивала који су уступили своја документарна остварења која ће публика гледати два дана у Нишу.

„То су премијере, стварно феноменални филмови. Ја сам много срећан и поносан што постоји ова манифестација, коју смо направили нас неколико људи који волимо документарне филмове, између осталих Дејан Дабић, Виолета Милићевић, покојни Мирољуб Јовановић. Мика је имао феноменалне идеје за културу, а моја је обавеза да овај фестивал наставим и да овај фестивал живи због таквих људи као што је био Мика. На крају само желим да поручим: Људи волите документарни филм, јер из тих филмова можете много тога научите.“, рекао је Пауновић.

„Сити група“ је до сада снимила девет документарних филмова, а последњи је филм „То је Тома“ је премијерно приказан синоћ пред нишком публиком. Пауновић је најавио да ће снимити документарни филм о Биљи Крстић, о глумцу Жики Миленковићу и о некадашњем селектору репрезентације и РК „Железничар“ Зорану Живковићу.

И Дејан Дабић, филмски критичар, истакао је да му је драго што су нишке продукције схватиле значај и све више почеле да снимају документарне филмове.

„Концепција фестивала ове године добија обрисе једног заиста озбиљног Фестивала међународног документарног филма, а посебно ми је задовољство што ћемо вечерас видети и филм о Влади и Бајки „Ходач по жици“. Ми смо одрастали уз њихову музику, а филм је још једна прилика да се подсетимо безбрижног детињства. Надам се да ће овај фестивал само расти, а пошто је лепо време можемо да одахемо и уживамо у пројекцијама“, истакао је Дабић.

Већница Градске општине Медијана Маја Живковић казала је да општина Медијана традиционално суорганизатор Фестивала.

„Постоји обавеза, али и одговорност не само нас из општине већ и целокупног друштва, да сачувамо сећање на све ове дивне људе и догађаје о којима су ови филмови снимљени. Оно што је мени посебно драго као бившој кошаркашици јесте да се Фестивал полако окреће и спортском садржају, тако да се надам да ће се из године у годину овде видети и све више спортиста који ће испрати овај уметнички део“, казала је Живковић.


#   Ниш   Оливер Пауновић   Дејан Дабић   амфитеатар   Драган Јовановић Гаги   Сити фест   документарни филм   Сити група   Сити Голд Гондола Фест
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима