Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Акција чишћења депонија у 11 градова у Србији

rssBookmark and Share

Ниш 06.04.2009.

Акција чишћења депонија у 11 градова у Србији

Мрежа организација које се баве заштитом животне средине "Зелена листа" и удружење Егзит спровешће дванаест акција чишћења депонија у 11 градова у Србији, саопштено је данас из тог удружења.

Акције чишћења депонија под називом "Опланети се! Уклонимо депоније" биће одржане у Ваљеву, Горњем Милановцу, Трстенику, Крушевцу, Рашкој, Књажевцу, Алексинцу, Нишу, Врању, Жагубици и Вучју, а Егзит фестивал ће подржати акције музичким дешавањима.

Чишћење ће бити праћено и другим активностима, као што су избор најефектније фотографије на тему угрожавања животне средине, уличним перформансима и слично.

У партнерству са Егзитом, Зелена листа ће и током фестивала Еxит (од 9. до 12. јула) спровести низ акција на Петроварадинској тврђави са циљем да подстакне посетиоце на одговоран однос према животној средини.

Једна од тих акција биће бициклистички караван у дужини од 537 километара, од Врања до Новог Сада, који ће кренути 23. јуна из Врања, а завршиће се у Новом Саду непосредно пре почетка Егзита, 8. јула.

Караван ће се кретати маршутом: Врање - Лесковац - Ниш - Алексинац - Крушевац - Трстеник- Горњи Милановац- Ваљево- Нови Сад.

У сваком од ових места бициклисти ће оставити зелени траг у виду засађеног дрвета.


http://www.rtv.rs/sr/vesti/drustvo/ekologijae/2009_04_06/vest_123778.jsp

Коментара: 0


#   Ниш   Лесковац   Врање   Алексинац   Крушевац   Егзит фестивал   депонија     Нови Сад   фотографије
@ExitFestival @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима